Ekstruderi

 

Ekstruderi za farmaceutske aplikacije

Thermo Scientific farmaceutski ekstruderi za ekstrudiranje vruće taljevine i kontinuiranu granulaciju nude pouzdana rješenja za otkrivanje i razvoj lijekova. Naši farmaceutski ekstruderi ispunjavaju širok spektar primjena u razvoju lijekova i idealni su za razvoj i testiranje recepata sa API i povezanim spojevima.

Ekstruderi

Pojednostavite postupke obrade i provjere kakvoće s termoizolacijskim ekstruderima Thermo Scientific. Izrađujemo svestrani raspon dvopužnih ekstrudera s mogućnostima da se prilagode zahtjevnim i razvijajućim okruženjima istraživanja, razvoja, proizvodnje i kontrole kvalitete za industrijske i polimerne primjene. Mogućnosti primjene i u industriji hrane, u određenim aplikacijama.

Rotacijski reometri

Rotacijski reometar je mjerni mikser ili sustav ekstrudera koji se koristi za kontrolu kvalitete i istraživanje i razvoj za materijale poput polimera, gume, keramičkih smjesa ili hrane. Rotacijski reometri daju informacije o ponašanju taljenja, utjecaju aditiva na proces stabilnost, temperaturu ili stabilnost smicanja, te reološku karakterizaciju, npr. Injekcijsko prešanje. Prednost reometara rotacije (momenta) je da se mogu spojiti izmjenjivi mikser, jednopužni ekstruder, ili konusni i paralelni dvopužni  ekstruder kako bi se povećala fleksibilnost za potrebe svakodnevnog mjerenja.

Mikroekstruderi

Pogodni za rani razvoj materijala kada je dostupno samo nekoliko grama uzorka za ispitivanje. Svi modeli opremljeni su kanalom povratnog toka i premosnim ventilom koji omogućuju kontrolu vremena zadržavanja uzorka u spoju. Ovisno o modelu moguće je izmjeriti relativnu viskoznost uzorka pri različitim brzinama vijaka. U kombinaciji s mini strojem za injekcijsko prešanje, moguće je proizvesti uzorke za daljnju analizu s ograničenim količinama uzoraka.