Rotacijski reometri (gnjetilice)

Tipičan test miksera se izvodi pri određenoj brzini (brzina smicanja) u odnosu na vrijeme, a materijalni odgovor zabilježen je kao okretni moment. Komora za miješanje regulira temperaturu zahvaljujući neovisnim zonama grijanja i hlađenja, ali zbog toplinske energije dolazi do trenja u posudi za miješanje, potom se promatra promjena temperature taljenja materijala i zabilježi se kao mjerni signal. Ovaj “Rheogram” (okretni moment, temperatura taljenja u odnosu na vrijeme pri konstantnoj brzini) karakterističan je za različite materijale ili mješavine i često se koristi kao “otisak prsta” u Kontroli kvalitete za inspekciju proizvoda koji dolaze ili odlaze. Različiti aditivi (u tipu i koncentraciji) se mogu mjeriti i objektivno kvantificirati kroz ponašanje taljenja, potrošenu energiju ili viskoznost taline (zabilježeni moment).

Kategorija:

Opis

 

HAAKE™ Rheomix OS Lab Mixers for the HAAKE™ PolyLab™ OS system

HAAKE ™ Rheomix Lab Mixeri za HAAKE ™ PolyLab ™ OS usmjereni su na serijsko ispitivanje mnogih visoko viskoznih tvari. Inteligentni modularni reometarski sustav momenta za simulaciju industrijskih procesa u laboratoriju ili pilot postrojenjima. Mogu se karakterizirati materijali poput polimera, elastomera, aditiva i punila kako bi se izbjegli problemi u njihovoj proizvodnji.

HAAKE™ Rheomex OS Single Screw Extruder for the HAAKE™ PolyLab™ OS system

Thermo Scientific  HAAKE Rheomex laboratorijski jednoslojni ekstruderi za HAAKE PolyLab OS okretni moment reometersku platformu usredotočeni su na analizu reoloških i svojstava obrade različitih materijala. Uz samo mali uzorak može se simulirati proizvodne procese i generirati filmove ili profile za daljnja ispitivanja.

HAAKE™ PolyLab™ OS Modular Torque Rheometer

Thermo Scientific HAAKE PolyLab OS je najmodernija mjerna miješalica i ekstruderski sustav koji je usmjeren na specifične potrebe istraživanja i razvoja. HAAKE PolyLab OS pruža vam relevantne podatke o procesu, uključujući: Ponašanje taljenja, utjecaj aditiva, stabilnost temperature, stabilnost smicanja i viskoznost taline. Nadalje, ova mjernjačka mješalica i sustav ekstrudera podržavaju vas u procesnim modelnim aktivnostima kao što su: Spojni polimeri s aditivima za smanjenje zapaljivosti, viskoznosti i sl., Postupci ekstrakcije u mjerilu pomoću različitih L / D omjera za ekstrapolaciju na glavnu procesnu liniju, simulirajući majstorske procese koristeći samo 50 g materijala kako bi se optimizirala ekstruzija ili miješanje u odnosu na temperaturu i profil smicanja ili ekstrudiranje niti, profila ili filmova u kombinaciji s reološkim ili optičkim mjerenjima.

HAAKE™ Rheomix QC Lab Mixers for the HAAKE™ PolyLab™ QC System

HAAKE ™ Rheomix QC Lab Mixeri za HAAKE ™ PolyLab QC sustav okretne reometerske platforme usmjereni su na serijsko ispitivanje mnogih visoko viskoznih tvari.  Mogu se karakterizirati materijali poput polimera, elastomera, aditiva i punila kako bi se izbjegli problemi u njihovoj proizvodnji.

Brošure i Tehničke specifikacije

 

 

Aplikacije

 

 

Korisni linkovi

Food Rheology & Extrusion
  • <aBrochure: Rheometer and Extruder Solutions for the Food Industry </a
  • Webinar: Understanding Flow Behaviour of Food Products: from Processing to Mouth Feel
  • Presentation: Handle Food Samples with Care for Reliable Rheological Results