Tekućinska kromatografija

Tekućinska kromatografija (Liquid Chromatography - LC) je tehnika razdvajanja komponenti u kojoj je mobilna faza tekućina. Može se provesti bilo u koloni ili ravnini. Sadašnja tekućinska kromatografija koja općenito koristi vrlo male čestice za pakiranje kolone i relativno visoki tlak naziva se tekućinska kromatografija visoke učinkovitosti (High-Performance Liquid Chromatography  - HPLC).

U HPLC-u uzorak je stlačem tekućinom pri visokom tlaku (mobilna faza) kroz kolonu u koju je upakirana stacionarna faza sastavljena od nepravilnih ili sferičnih čestica, poroznog monolitnog sloja ili porozne membrane. HPLC je povijesno podijeljen u dvije različite podvrste bazirane na polarnosti pokretnih i stacionarnih faza. Metode u kojima je stacionarna faza polarnija od mobilne faze (npr. Toluen kao mobilna faza, silicijev dioksid kao stacionarna faza) naziva se kromatografijom normalne faze (NPLC) te suprotno (npr. Smjesa voda-metanol kao mobilni faza i C18 (oktadecilsilil) kao stacionarna faza) nazvana je tekućinska kromatografija reverzne faze (RPLC).

Napredna HPLC i UHPLC rješenja

Odvojite svoju znanost od statusa quo. Thermo Scientific proizvodi uređaje za tekućinsku kromatografiju koji nude tehnološki napredna HPLC rješenja koja pružaju vrhunsku stabilnost retencijskih vremena, fleksibilnu integraciju u laboratorij s minimalnim održavanjem za sve LC aplikacije.

Nudimo:

  • Inovativne HPLC i UHPLC modularne sustave koji su robusni i pružaju pouzdanu kromatografiju s neusporedivom izvedbom te fleksibilnošću konfiguriranja i aplikacije.
  • Opsežnu ponudu HPLC kolona s različitim veličinama čestica i kemijskim sastavom.
  • Thermo Scientific Viper fittinge koji su kompatibilni s većinom sustava i omogućuju savršeno i lagano spajanje LC komponenti bez alata i bez propuštanja do tlaka od 1500 bar / 22.000 psi.
  • Chromeleon Chromatography Data System (CDS) softver koji pojednostavljuje tijek rada LC-a i MS-a što Vam daje brže rezultate.

HPLC i UHPLC osnove