Rotacijski viskozimetri

Koristeći rotacijski viskozimetar, viskoznost se izračunava iz izmjerene brzine vrtnje i rotacije, kao i dimenzija geometrije mjerenja. Ako je geometrija mjerenja ispunjava određene zahtjeve (npr. mali razmak), koji je kućište za koaksijalni cilindar, geometriju za mjerenje ploče / ploče i konusa / ploča (DIN 53018, DIN 53019 …) može se izračunati apsolutna vrijednost viskoznosti.
Ako dimenzije geometrije mjerenja nisu dobro definirane, može se odrediti relativna vrijednost viskoznosti. U ovom slučaju, izmjereni
vrijednost viskoznosti ne ovisi samo o uvjetima okoline, već i o testnoj metodi, tj. mjernoj geometriji.

Opis

HAAKE VISCOTESTER 1 PLUS AND 2 PLUS

Brzo i pouzdano izmjerite viskoznost koristeći Thermo Scientific ™ HAAKE ™ Viscotester ™ 1 Plus i 2 Plus viskozimetara.

Prijenosni HAAKE Viscotester 1 Plus i 2 Plus rotacijski viskozimetori dizajnirani su tako da zadovolje zahtjeve za bržim i pouzdanim testiranjem u kontroli kvalitete, kao i uzorkovanjem u proizvodnji ili pri prihvaćanju isporuke robe. Standardna točnost mjerenja iznosi 5%, a uređaji mogu biti kalibrirani do 1%. Visokotesteri 1 Plus i 2 Plus također se mogu koristiti kao prijenosni ili stacionarni instrumenti.

 

HAAKE™ Viscotester™ E, D and C Rotational Viscometer

Pouzdano izmjerite viskoznost za kontrolu kvalitete i zadovoljavajte priznate standarde korištenjem Thermo Scientific ™ HAAKE ™ Viscotester® E, D i C rotacijskih viskozimetara. HAAKE Viscotester E, D i C Rotational Viscometers mjere otpor ispitne tvari prema unaprijed određenoj brzini. Rezultirajući okretni moment ili otpor mjeri viskoznost tekućine.

Brošure i Tehničke specifikacije

Brochure: Rheometer and Extruder Solutions for the Food Industry

Brochure: Viscometer

 

 

Aplikacije

Tiskarske boje, boje, tinte
Šamponi, kreme, losioni
Ulja, masti, paste
Umaci, zgušnjivači

Korisni linkovi

Food Rheology & Extrusion