Raman stolni instrumenti

Ostvarite multimodalnu analizu s prvim i jednim kompaktnim Ramanom koji je razvijen posebno za integraciju s drugim analitičkim alatima. Thermo Scientific  iXR Raman spektrometar nudi performanse usporedive s laboratorijskim Ramanovim spektrometrom, a pogodna je za zahtjevna istraživanja, razvoj proizvoda i proizvodne potrebe. Bez obzira trebate li upotpunjavati razumijevanje materijala s kemijskom identifikacijom, povezati kemiju i performanse materijala ili pratiti proces u stvarnom vremenu Thermo Scientific Raman spektrometri mogu vam pomoći da u što kraćem roku dođete do traženih informacija.

Kategorija:

Opis

DXR SmartRaman Spectrometer

DXR Smart Raman

Sposobnost

Izmjerite uzorke izravno kroz staklene boce, posude, bočice ili plastične vrećice. Proširiva veličina mjernog mjesta, do 5 x 5 mm, pruža reprezentativni uzorak heterogenih materijala. Dodatni pribor za uzorke koji pruža podršku automatiziranim mjerenjima ploča, tabletnih polja, cijevi i bočica. Izvrsno za automatizaciju mjerenja velikog broja uzoraka.

Posjeduje specijalizirane stanice za mjerenja visoke i niske temperature i elektrokemijska mjerenja. Daljinsko uzorkovanje za uzorke prevelike da bi se uklopilo u odjeljak uzorka, uz dodatak opcionalne svjetlovodne sonde.

Opsežni softverski alati automatiziraju analizu kako bi se brže pronašli odgovori.

Visoka izvedba

Cijeli raspon spektra od 3500 do 50cm-1 dobiven s jednom ekspozicijom CCD-a. Mjerno područje prilagodljivo korisniku od 10 μm do 5 mm uz uporabu varijabilnog dinamičkog uzorkovanja točaka (VDPS). Automatska korekcija fluorescencije dostupna sa svim laserima uzbude. Automatska korekcija intenziteta stvara spektre koji se mogu usporediti između instrumenata i različitih lasera uzbude. Multidimenzionalna kalibracija vala valne duljine daje točnu kalibraciju valnih duljina u cijelom rasponu.

Patentirani tripletni spektrograf pruža izvanredan oblik vrha i održava fokus na svim valnim duljinama. Patentirani algoritam za automatsko odbacivanje kozmičke zrake i visokokvalitetni filtri za lasersku liniju osiguravaju spektre bez artefakata. Laseri su depolarizirani kako bi se izbjegao utjecaj orijentacije uzorka. Laser Power Regulator omogućuje aktivno praćenje snage lasera i osigurava reproducibilnu lasersku energiju ekscitacije tijekom cijelog životnog vijeka lasera, pa čak i nakon zamjene lasera. Optimizirane rešetke za svaki uzbudni laser izbjegavaju žrtvovanje performansi sustava koji dijele rešetke za više uzbudnih lasera. Patentirana automatska prilagodba osigurava održavanje sustava u novom stanju. Patentirani Smart-pozadina automatski uklanjaja CCD tamni energetski profil.

Jednostavnost korištenja

Patentirana Autoexposure aplikacija uklanja nagađanja od optimiziranja vremena ekspozicije i broja ekspozicija. Dodaci za automatsko izoštravanje omogućuju jednostavno kretanje s jednog uzorka na drugi. Gumb za podešavanje gumba GO na instrumentu omogućuje rad u pokretu. Svi koraci prikupljanja podataka, obrade i izvješćivanja mogu se pohraniti tako da korisnik može ispustiti uzorak, pritisnuti gumb i ispisati izvješće bez interakcije s računalom. Postupci usklađivanja i kalibracije potpuno su automatizirani u softveru. Korisnik mora samo montirati podnožje na instrumentu, a softver sve podatke dobiva od tamo. Korisnik ne mora donositi odluke za vođenje postupka. Sustav automatski prepoznaje pametne dodatke i komponente, a parametri i poravnanje automatski se optimiziraju kada se komponente mijenjaju.

Pouzdanost i održavanje

Sustav zahtijeva samo rutinsko automatsko poravnanje, što je potpuno kontrolirano softverom. Postupak umjeravanja je automatiziran i softver donosi sve odluke. Laserska se uporaba automatski prati na svakom laseru.

iXR Raman Spectrometer

iXR raman spektrometar

Idealan za

Nanotehnologija
Istraživanje znanosti o materijalima
Akademska istraživanja
Farmaceutski
Geologija
Bio-materijali
Polimeri
Automobili / Aero
Kozmetička industrija

Opis

Prvi Ramanov spektrometar napravljen posebno za crtkane tehnike.

Otvorena arhitektura omogućuje prilagođenu spojku na gotovo bilo koju opremu u bilo kojem položaju. Spajanje s iXR eliminira potrebu za višestrukim mjerenjima i pretpostavkama. Jedno mjerenje daje odgovore iz više tehnika koje se sve poduzimaju u isto vrijeme i pod istim uvjetima. Saznajte o svojim uzorcima fizikalnih, kemijskih i strukturnih karakteristika i kako one međusobno djeluju na jednom mjerenju. Konfigurabilne valne duljine ekscitacijskih valova i spektralna razlučivost radi maksimiziranja performansi za određene materijale. Optički spoj u slobodnom prostoru eliminira gubitke od optičkih vlakana kako bi se povećala osjetljivost. Laseri se mogu dijeliti i zamijeniti s Thermo Scientific ™ DXR ™ 2 Ramanovim mikroskopom. Kompatibilnost Thermo Scientific ™ OMNIC ™ softvera, podataka i spektralne knjižnice s DXR2 Raman proizvodima.

iXR za razvoj proizvoda i inženjerstvo

Uspostaviti vezu između strukturnih i fizičkih performansi. Raman otkriva ne samo kemijski sastav; njegova sposobnost da se otkrije morfologiju uzoraka matrice omogućuje mjerenje tranzicije faza na molekularnoj razini. Istodobno mjerenje Raman spektra i mehaničkih, termalnih ili drugih fizikalnih svojstava može se dovesti do odgovora  uzrok – posljedica.

 

Spojite iXR Raman

Raman, ekstruzija (vruće taline), laboratorijska i proizvodna oprema za unaprjeđenje procsa, poboljšajte razumijevanje polimera, lijekova i osobnih proizvoda.

Spektrometar je certificiran kao laserski proizvod klase 3B koji zahtijeva mjere sigurnosti lasera i lasersku sigurnosnu naočale. Laserski je fizički blokiran iz vizualnog stajališta za gledanje kako bi se spriječilo izlaganje očima tijekom gledanja.

Brošure i Tehničke specifikacije

 

Brochure: iXR Raman spectrometer for multi-modal analysis

Specification Sheet: HAAKE MARS XR RheoRaman System

Specification Sheet: iXR Raman spectrometer

 

Specification Sheet: DXR Nanocarbon Analysis Package

Specification Sheet: DXR/SERS Analysis Package for Raman Instrumentation

Technical Bulletin: Practical Applications of Surface-Enhanced Raman Scattering (SERS)

Technical Bulletin: Raman Mapping of Single-Walled Carbon nanotube Distribution on Phase Separated Polystyrene and Polymethylmethacrylate

Technical Bulletin: Technical Reference Chart for Common Calculations Involving Raman Measurements

Technical Bulletin: The Triplet Spectrograph – Spectrograph Design for the DXR Microscope and SmartRaman Spectrometers

The Raman Spectroscopy of Graphene and the Determination of Layer Thickness

 

Aplikacije

Korisni linkovi

 OMNIC Specta Software Application Videos for FTIR & Raman

Molecular Spectroscopy Webinars

Producing Polymers and Plastics Blog

Advantages of Coincident XPS-Raman in the Analysis of Mineral Oxides Species

Raman Technology

Material Science Research Resources

Automotive Industry Instrument Solutions

Raman Spectroscopy, Unveiling the Secrets of Limestone